Artiesten

Caroline Erkelens en Anne Koene 12 en een half jaar samenwerking


”PIERLALA”
 In 2005 maakten zij deze mini opera in opdracht van het Grachtenfestival. Uit een 27 coupletten tellend oud lied ontstond dit wonderlijke verhaal, van Pierlala, die weer tot leven kwam.
Zij speelden in de toenmalige ambtswoning van Job Cohen en later voor een uitverkochte zaal in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Hiervoor ontwikkelden zij toen speciaal een Pierlala workshop voor scholen.

 

Foto: Vanja i Pjatnashka,  Moermansk, november 2013

 

 

 

maroc dans, klein Ekehaar


“SNEEUW WIT VOGELTJE”
In 2007 maakten zij deze 4+ voorstelling  onder leiding van Elsina Jansen. Ze speelden 120 voorstellingen van het Sneeuw wit vogeltje. Dit lieve beeldverhaal rijgt zich als mooie kralen aaneen. Het grote succes van de Zingende Harp.

 

“STIPPIE EN JAN” In 2012 realiseerden Caroline en Anne samen met regisseur Margrith Vrenegoor, componist Toek Numan en vormgeefster Judith Zwart deze  voorstelling  naar het gelijknamige boek van Patsy Backx. Dit, dankzij giften van VSB, AFK en SNS. De première was in oktober 2012 in de Krakeling.
Ze speelden  deze voorstelling 75 keer, waarvan 6 keer tijdens het Rusland- Nederland jaar 2013 ( in Samara en Moermansk, in Rusland in het Russisch). Hieraan voorafgaand speelden ze de Russische première in de Hermitage te Amsterdam.
Het Russische publiek dacht dat beide dame op t toneel Russinnen waren!

 

 

 

“ANDERS” In 2014 regisseerde Renee Groothof deze voorstelling, samen met vormgever Rogier Willems, waarin Anne en Caroline voor 6+ kinderen speelden. De rollen waarin Caroline en Anne zich begeven draaien om. De begeleider Anne ( op harp), altijd onderdanig t.o.v. Caroline, wordt solist. Het thema ruzie en onenigheid wordt hier muzikaal flink aangepakt, en opgelost.

 

 

 

 

 

 

 

 


“DE NACHTWACHT”
werd in 2017 voor het eerst met particuliere donaties verwezenlijkt. Jan Langedijk regisseerde alle dromen en reeg ze samen tot een geheel. Rogier Willems sierde de nachtkastjes en het kleine bedje, die door Eric Nydam en Jan Langedijk degelijk in elkaar werden gezet! Anne Koene maakte de poppen( Toekan, vissen, Zonnereus en knuffels).
In samenwerking met Alan Purves is het voor het eerst dat de Zingende harp met een derde vermeerderde op het toneel!  Jan Langedijk wist dit drietal op uitzonderlijke wijze tot een strak dromerig hoog plan te brengen.

 

 

 

 

 

 

    Echt niet moe..

 

 

 

 

 

 

De Zingende Harp speelt in theaters, kastelen, op scholen, bibliotheken, in het Concertgebouw van Amsterdam, op festivals (Grachtenfestival, Festival Classique, Yo opera, Kamer Opera Festival Zwolle, kamermuziekfestival Schiermonnikoog, (festivals in Rusland en België). Ze speelden ook voor de kinderen van het Koninklijk Huis.

 

 

 

 

 

Geef een reactie